Online lehetőségek: Golden Globe, virtuálisan

Ha valaki nekünk másfél évvel ezelőtt azt mondja hogy a 78. Golden Globe Gálát virtuálisan fogják megrendezni a járványhelyzet miatt, akkor úgy néztünk volna rá, mintha egy sci-firől mesélt volna.

A vörös szőnyeg helyett a nappalijukban láthattuk a sztárokat, csak azok voltak személyesen ott a Beverly Hiltonban, akik a győzteseket konferálták fel.

Ez rendezvényszakmai szempontból lehetne lehangoló is, de nekünk inkább azt mutatja, hogy a cél érdekében nagyon sok akadályt át tudunk hidalni.

Egy online/hibrid Golden Globe soha nem lehet olyan nagyívű és izgalmas, mint a személyes, de lehet, hogy a post covid időszak a kevésbé fényűző megoldásokról fog szólni. Addig viszont bármennyire is türelmetlenül várjuk a nyitást szembe kell még néznünk a következő hónapokkal és meg kell találnunk a leghatékonyabb áthidaló megoldásokat.

A Golden Globe-on talán pont ezt a hatékonyságot használták ki kevésbé, nem találták meg azt a pluszt, amit ez a fajta közvetítés adhat. A sztárokat láthattuk volna egy természetes, izgalmas környezetben – jó minőségű kamerákkal, akár a kertjükből. Sajnos valahogy pont egy Zoom meeting színvonalára emlékeztetett néhány kapcsolás. Az üres Beverly Hilton pedig valahogy sokkal ridegebbé tette ezt a gálát.

Izgalmas párosításokat is megpróbálhattak volna a sztárok otthonában és láthatóan Jason Sudekisen kívül senki nem reflektált a home office korszakra öltözékével.

https://twitter.com/simona_ka/status/1366211761360105472?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1366211761360105472%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fhvg.hu%2Felet%2F20210301_Golden_Globe_ruhak

Jodie Foster és párja is pizsiben voltak, de egy jó minőségű kamerakép sokat adott volna ehhez a természetes jelenethez.

Hogy milyen lesz a 2022-es Golden Globe? Lesznek-e egy év múlva biztonságos tömegrendezvények? Még nem tudhatjuk, de a várakozás és a türelmetlenség helyett mi a jelenből szeretnénk kihozni a maximumot. Professzionális online megoldásokkal és átgondolt válaszokkal Partnereink kérdéseire.

Ami számunkra 2021-re már megfogalmazódott:  RagazzART online rendezvényei nem kényszermegoldások, hanem látványos, kreatív – szakmai showműsorok, rengeteg újítással.

4 perces összefoglaló, RagazzART nyílt nap