Az Oscar Gála

Egy valóban jó hibrid rendezvény

A jó hibrid rendezvény talán olyan, hogy nem az jut róla eszünkbe először, hogy hibrid. A megoldások nem feltűnőek, a személyes jelenlétet nem kizárólag videóhívásokkal pótolják.Az Oscar Gálára jó főpróba volt a nagyon erősen online elemekre építő Golden Globe. A helyzet azóta  Kaliforniában is egyre inkább stabilizálódik – egyre több biztonságos megoldást mernek kipróbálni a gigashow-k rendezésénél is.

A Oscar családias hangulatban zajlott ugyan, de a díjazottak személyesen is jelen voltak  – Anthony Hopkins igazoltan maradt távol – állítólag éppen aludt walesi otthonában, de ma reggel már kedvesen megköszönte a díjat. Ugyanolyan természetesen és emberközeli módon, mint amilyen maga a gála volt.

Anthony Hopkins videóüzenete

A 93. Oscar Gála jó rendezvény volt? Szerintünk igen. Elsősorban azért, mert a jelenlegi helyzet nem nyomta agyon a gála minden pillanatát – volt az ültetésben és az elrendezésben valami egészen elegánsan nosztalgikus. Egy Art Deco mulatóban érezhettük magunkat, olyan sztárokkal az asztaloknál, mint Glenn Close, vagy Brad Pitt.

A visszafogottság nem volt egysíkú és unalmas, hanem vibrálóan mai tudott lenni minden megszólalás. Ez már nem egy koronavírus miatt sokkolt világ rendezvénye volt, hanem egy olyan új világé, ami most kezdi lerakni a járvány utáni élet alapjait.

Sokan vitatkozunk arról, hogy Hollywood vajon egy élhetetlenül óvatos és patikamérleggel mért pc irányba tart, vagy marad a felszín alatti sok-sok feszültség.

A Oscar Gálán valahogy egyiket sem érezhettük – minden olyan természetes volt és valóban igazságos. Nagyszerű, Chloe Zhao elismerése – de talán sokkal fontosabb pillanat volt, amikor Glenn Close megrázta a fenekét. Ugyanis erről a generációról is hajlamos a többségi társadalom ugyanolyan buta sztereotípiákban gondolkodni, mint más kisebbségekről. De lássuk be, Glenn Close nagyon menő, amikor twerkel egyet – mindannyiunkra ráfér ennyi magabiztosság!

Glenn Close twerk

Azért is mert mindannyiunknak az életében megvannak azok a pillanatok, amelyek Oscart érdemelnek. Lehet, hogy ezeket természetesnek vesszük, lehet, hogy gyorsan a mindennapi dolgokra terelődik a figyelmünk, de érdemes magunkat is elismerni. Nekünk is meg kellett tanulnunk büszkének lenni az elmúlt időszakra, hogy képesek voltunk alkalmazkodni, változni és nyitottnak lenni.

Kerestünk egy kis meglepetést is – aki egyáltalán nem látott volna még részleteket a Gálából, az ezzel az összefoglalóval gyorsan képbe tud kerülni.

Összefoglaló