Programajánló rendezvényszervező szemmel

Az első őszi hétvége mindig különleges élmény, valami egészen egyedülálló hangulattal. Elkezdődött már az ősz, a gyerekeknek az iskola, minden, ami nyáron lelassult most újra felélénkül.
A szeptemberi hétvégék viszont még melegek, muszáj a szabadban tölteni ezeket a napokat. Ezért választottunk egy izgalmas programkombinációt a Budai Várban. Érdemes ebéd után elindulni, mert sűrű lesz a program.

Nézzük először a feljutást. A Várba mindenki gyalog kaptat fel, de ennél már vannak kényelmesebb megoldások is. Már három lifttel is megközelíthető a Vár –  a Várkert Bazártól, a Lovas útról és a Palota úti mélygarázsból is fel lehet jutni.
A Palota úti mélygarázs – ha nincs tele – tökéletes parkolási lehetőséget biztosít. Alternatíva lehet a például a Várkert Bazár Garázsa Ha viszont tömegközlekedéssel mennénk, akkor a Széll Kálmán térről induló 16-os busz a legjobb megoldás.

15.30 Ha már feljutottunk, nézzük a programokat. A Magyar Nemzeti Galériában októberig még tart a  szürrealista mozgalom Dalítól Magritte-ig kiállítás, ahol Salvador Dalí, Max Ernst, Joan Miró, Yves Tanguy, René Magritte, Pablo Picasso és Alberto Giacometti műveinek segítségével ismerhetik meg a látogatók az izgalmas korszakot. Igazán ismert különleges alkotásokat is bemutatnak, például ezt a Dalí művet.

A képhez tartozó alt jellemző üres; image.png a fájlnév

17:30 A kiállítás után érdemes beülni egy süteményre, vagy kávéra a patinás Ruszwurm cukrászdába, a Szentháromság utcában, szemben a Halászbástyával. De igyekezzünk, mert minden nap csak 18.00-ig van nyitva.

18.30 Kávé és sütemény után már sétálhatunk is vissza a Budavári Palotához, a 28. Budapest Borfesztiválra. PRO TIPP: A belépőjegy árának felét megspórolhatjuk, ha tájékozódunk a rendezvény weboldalán egy szupermarkettel való együttműködésről.

A Borfesztiválon idén az egri borvidék kapja a főszerepet, de minden tájról érkeznek kiállítók, idén is több százan. A RagazzArt ajánlata a tokaji borvidékről egy pohár friss aromájú Gróf Degenfeld Muscat Blanc, vagy a karakteresebb, ásványosabb borok kedvelőinek egy Zsirai Furmint.

Aki túl soknak érzi a forgatagot előre foglalhat helyet a Budapest Terrace-on  és a jegyért sem kell sorban állnia a pénztárnál. Idén már választható limitált kiadású kristály kóstolópohár – bár ez szerintünk a sétához, kóstoláshoz túlzás.
A Borfesztiválon szeptember 5-8-ig minden este vannak izgalmas programok és koncertek. A rendezvény éjfélkor zár és ezt tapasztalataink szerint komolyan is veszik.

Ha autóval érkeztünk, akkor időben hívjunk sofőrszolgálatot – már rengeteg cég van a piacon – hogy éjfélre meg is érkezzen. Hazafelé vigyázzunk a kóstolópoharunkra, nehogy eltörjön!
Talán kicsit túlszervezettnek tűnik egy ilyen szombat délután, de érdemes kihasználni Budapest lehetőségeit – hiszen ezek számunkra mindig elérhetők. Jó szórakozást kíván a RagazzArt csapata – hátha összefutunk egy koccintásra.